Janne Ropponen Kannattaa ahkeroida hyviä asioita

Kaikki blogit puheenaiheesta Malmi

Uusi pormestari rakennuttaa suurmoskeijan Malmin lentokentälle!

No ei tietenkään rakenna - mutta kun tässä kampanjassa on ehdokkaana kuunnellut vauhkoamista puolin ja toisin otsikossa olevista kolmesta aiheesta, niin yllätyin itsekin kun tajusin ettei kukaan ole sentään mennyt tuollaisia ehdottelemaan. Anteeksi jos sain teidän lukemaan raflaavalla otsikolla, mutta nyt vaalipäivänä on hyvä muistella mistä näissä vaaleissa Helsingissä oikeasti on kyse?

Avoin kirje Helsingin kaupungin pormestariehdokkaille

Arvoisat pormestariehdokkaat erityisesti Tuula Haatainen, Anni Sinnemäki ja Jan Vapaavuori,

Malmi etenee valiokunta-käsittelyyn - kansalaisaloite on paikkansa ansainnut

Harvoin aloitteet ja varsinkaan kansalaisaloite saavat näin suopean ensimmäisen käsittelyn Eduskunnassa. Yleiskeskustelu oli laadukasta, arvokasta ja kiitteli LexMalmi:n kansalaisaloitteen laatua. Minusta tuntui pitkästä aikaa siltä, että kansaa on kuunneltu ja demokratiamme mahdollistaa asioiden tapahtumisen kansalaisten arvojen mukaan - kunhan asiassa on yleinen mielipide ja yhteinen asia. 

Malmin kulttuuriteko ja päätöksenteko eduskunnassa nyt 86-22

Malmin säilyttämisestä tuli kuntavaaliteema Helsingissä varsinkin Keskustan ja Perussuomalaisten otettua kantaa asian puolesta eduskunta-käsittelyssä. Suoraan sanoen tämä tuoksahtaa vaalikikalta, johtuen ajoituksesta ja varsinkin siitä, että varsinaista valiokuntakäsittelyä ei ole edes aloitettu. Asetelma on kuitenkin huomattavasti herkullisempi kuin pelkästään Keskustan epätoivoinen kunnallisvaalituloksen parantamisyritys Helsingissä. 

Helsingin valtapuolueet halventavat demokratiaa

Tuoreimpien tietojen mukaan Helsingin suuret puolueet ovat sulkeneet pienet puolueet pois kaupungin budjettineuvotteluista. Näin kokoomus, vihreät ja demarit kostavat sen, etteivät pienet puolueet ole nöyrtyneet isompien pompoteltavaksi paljon kohua herättäneen yleiskaavan käsittelyssä.

Malmi Maailmankartalla - Helsinki Metropoli

En asu Helsingissä mutta olen ilmailun ystävä. 

Jotenkin koko juttu tuntuu ihan uskomattomalta...

Lentelin tänään Googlen "yksityiskoneella" Hesan yllä, ja heti näkee ainakin kaksi ehkä jopa olennaisinta seikkaa...

Malmin kentän sijainti on ideaali!

Helsinki on kansainvälisiin metropoleihin verrattuna varsinainen viherlandia ja rakentamatonta maata on - ihan tolkuton määrä!
Maankäyttö on selkeästi, jopa käsittämättömän tehotonta.

Malmin lentokenttä on laaja toiminnallinen keskus !

On vaikea ymmärtää sitä, että tällainen toiminnallinen ja, jopa kultturellinen toiminta halutaan nyt tuhota !

Mitkä ovat poliittisten tahojen omat liitännäiset tähän päätöksentekoon - Pajunen etunenässä.

http://www.malmiairport.fi/toiminta/yrityksia/

 

Malmin lentokenttä uhrataan, mutta mille?

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli keskiviikkoiltana Malmin lentoaseman säilyttämiseen tähtäävää kuntalaisaloitetta. Kuntalaisaloitteeseen annettu vastaus oli sisällöllisesti luvattoman heikko, kuten palautusta valmisteluun esittänyt Björn Månsson (r.) nostikin esiin. Månssonin palautusesitys hävisi äänin 55-29-1 (khs-palautus-tyhjä).

Malmin lentokenttä - Este Malmin kehitykselle

Helsingin kaupunginvaltuusto käsittelee 30.3.2016 kunnan asukkaan aloitetta Malmin lentoaseman säilyttämisestä ilmailukäytössä. Aloitteen perusteluissa todetaan, että Malmin lentokenttä on historiallisesti ja arkkitehtorisesti arvokas ja Helsingin identiteettiä ja kulttuurimatkailukohde.

Malmin keskusta kasvaa jo nyt pääradan itäpuolella

Malmi on luonteva kasvusuunta Helsingille, sillä se on Pasilan jälkeen pääradan varren tärkein alueellinen keskus pääkaupunkimme rajojen sisällä.

Malmi on jo nyt myös yksi Helsingin tärkeimmistä joukkoliikenteen solmukohdista, mikä vahvistuu entisestään ensi syksynä, kun runkolinjalla 560 ("Jokeri 2") aletaan liikennöinti.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä